Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezinárodní výstava psů v Praze.

4. 12. 2008

Dne 15. listopadu 2008 jsme se účastnili s našimi „mazlíky“ Mezinárodní výstavy psů v Praze. Na výstavě byla předvedena fena českého fouska ORKA z Hložku a vendéeská bassetka Agáta Idnys Slovakia.

Agáta nám udělala svojí presentací velkou radost, když získala vítěze třídy mladých (CAJC) a vítěze plemene (BOB). V závěrečných soutěžích výstavy se však již nepresentovala tak, jako dopoledne v kruhu, což mohlo být způsobeno i časně podvečerní hodinou soutěží  a  další úspěch již nepřidala.

Orka z Hložku uspěla ve své třídě a získala vítěze třídy - mezitřídy (CAC), a to i za situace, kdy s námi absolvuje hony a navíc v úterý 11.11. 2008, když se celá vyválela v „nějakém příšerně smradlavém fujtajblu“, absolvovala očišťující vanovou koupel. Vítězka třídy pracovní Polly z Těšínovských buků tak již byla nad naše síly, a tak se Orka musela spokojit s titulem, Res. CACIB. Vedle letošního klubového vítěze třídy mladých z Milovic je to další její významné výstavní ocenění. Žádný titul tak nezískala pouze na své vůbec první výstavě letos na jaře v Českých Budějovicích (V4), což však nepovažujeme za nějakou tragedii. Pevně věřím, že až bude opět v kondici a ne po koupeli, může si to s Polly na některé další výstavě ještě znovu rozdat.

I tak jsme však byli s výsledky výstavy a naším vystoupením na ní neobyčejně spokojeni. Jediným zklamáním tak byla účast pouze 10 českých fousků na výstavě, což je vedle 37 maďarských ohařů nebo dokonce 45 výmarských ohařů skutečně ubohé.