Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klubová výstava KCHČF 2017

11. 7. 2017

V sobotu dne 3. června 2017 jsme se v nedalekých Chotovinách u Tábora účastnili Klubové výstavy KCHČF se zadáním titulu Klubový vítěz pro rok 2017, které se účastnilo 88 českých fousků. Do třídy mladých jsme vzali bělku Britu od Lesa Borkovníku s katalogovým číslem 43. 008.jpgStejně jako skoro všechny ostatní feny se za parného dne nechtěla moc předvádět a stále ryla v pažitu školního hřiště. Lépe než naše Brita se předváděla Ronda z Těšínovských buků předváděná Ing, Václavem Sobolíkem, která získala V1 CAJC. Brita tak získala ocenění V2, čímž udělala nám i přítomné chovatelce MVDr. Truhlářové velkou radost. Ta pak byla umocněna při výběru do chovu, při kterém Brita také uspěla a stala se kandidátem chovu.

016.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Jen do počtu jsme vzali naši veteránku, hnědku Aby z Honsova sadu, běhající s katalogovým číslem 88. Abyna má svá nejlepší výstavní léta už dávno za sebou, začátkem září jí bude 9 let a tak jsme chtěli jen ukázat, že i po čtyřech vrzích je ve skvělé kondici. Jako hnědák běhala ve třídě veteránů sama, ale na rozdíl od mladých fen se předváděla v elegantním pohybu s vysoko nesenou hlavou (no prostě jak zamlada).020.jpg023.jpg

 

 

 

Od pana rozhodčího si vysloužila ocenění V1. O titul nejlepší veterán feny se utkala s bělkou Ajkou z Vobícek, katalogové č. 78, voděná paní Janou Rébovou.

Tato veteránka byla ještě o jeden rok starší než Abyna a navíc měla hendikep, když kulhala na pravou zadní nohu, což se projevovalo v nevyvážené mechanice pohybu. Ocenění nejlepší veterán fena, tak získala naše Aby, která vlastně jela jen do počtu. V soutěži o nejlepšího veterána byl pochopitelně Dar z Huťské osady, běhající s katalogovým číslem 23 již nad naše síly. I tak jsme byli velmi spokojeni a váza s českým fouskem se všem moc líbila.024.jpg

 

 

 

Nutno podotknout, že celou výstavu měl pan Lachout a jeho spoluorganizátoři skvěle připravenu a zajištěnu, tedy až na počasí. Sluníčko pálilo jako blázen a jak kdyby si to chtělo za ten zpackaný květen všechno vynahradit.