Jdi na obsah Jdi na menu
 


16. Speciální výstava BK ČR – Hálův mlýn

23. 9. 2014

 

V neděli 14. září 2014 jsme se účastnili s bassetkami Afroditou a Chantal speciální výstavy Bassetklubu ČR. U Afrodity jsme váhali, neboť jsme se báli, že bude v tomto období hárat, nicméně zariskovali jsme.  Přihlásili jsme ji do pracovní třídy, byť mohla i do třídy šampiónů, ale usoudil jsem, že jí bude lépe v pracovní třídě.
Na úvod se pan rozhodčí Matyáš ze Slovenska předvedl jako poměrně přísný, ale přesný rozhodčí. Naše Chantal byla ve třídě otevřené, kde se sešlo celkem 6 fen. Na to jak vždy na výstavách Chantal dělala blbosti a nepředváděla se, tentokrát chodila jak výstavní expert. Pěkný dlouhý krok, rovné držení těla, hrdě nesený prut a hlavně žádné rytí v zemi, což pro ni bylo vždy typické. Obdobně v postoji stála naprosto excelentně. Myslím si, že nás všechny dost překvapila, když v těžké konkurenci vybojovala ve své třídě druhé místo s oceněním Výborná 2, res. CAC.
            To s Afroditkou bylo tentokráte poněkud horší pořízení. Při předvádění po manželce soustavně šplhala, nebyla schopná držet krok a v postoji také vydržela jenom chviličku. Byť se tedy nijak zvlášť nepředváděla, byla oceněná známkou V2 res. CAC a skončila druhá, což zní daleko lépe, než když se řekne, že skončila ze dvou poslední. Tak trochu to přičítám blížícímu se hárání.