Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vybrali jsme ženicha

31. 8. 2010

Jak jsme již informovali, naše Aby z Honsova sadu splnila veškeré podmínky stanovené Zápisním řádem pro plemeno český fousek, schválený KCHČF, a proto jsme požádali oblastního poradce chovu o vystavení doporučení ke krytí, které plánujeme v polovině listopadu t. r.

Jako krycího psa jsme si vybrali psa českého fouska Avar ze Střezmé, člp/CF/57340/05, (O: Car z Oudoleňska, M: Cassy od Dubového dvora). Vedle poměrně malého počtu značek „L“ a „LL“ v jeho rodokmenu jsme brali v úvahu i samé „4“ ve sledovaných disciplínách. Skutečnost, že absolvoval VZ ve druhé ceně pro nás není rozhodující, neboť vysokým počtem bodů patřil do I. ceny a do druhé ceny jej posunula limitní známka u barvy, když „selhal“ jako oznamovač. Při jiných zkouškách však potvrdil, že i oznamovat umí tak, jak jej to páníček naučil.

Nejvíce nás však zaujala milá, přátelská a přítulná povaha tohoto pejska a vous, jímž konkuruje Krakonošovi. Pevně doufáme, že se krytí povede a spojení bude úspěšné. O krytí a "výsledcích krytí" budeme informovat.

 

Náhledy fotografií ze složky Námi vybraný ženich