Jdi na obsah Jdi na menu
 


Škatulata, škatulata, hejbejte se.

4. 12. 2008

Tak jako nás lidi provázejí celý život změny, pohyb a různé aktivity, tak i naše chovatelská   stanice se tomuto přirozenému jevu nevyhnula. Tak tedy, co se událo nového.

S vendéeskou bassetkou Iris Elve Bohemica jsme úspěšně složili BZH (barvářské zkoušky honičů) ve II. ceně a splnili loveckou upotřebitelnost pro dosled spárkaté zvěře na BZ (barvářské zkoušky) ve Velkém Šenově, při letošních klubových  zkouškách Bassetklubu České republiky.

Iriska, která tedy u nás úspěšně získala loveckou upotřebitelnost a splnila podmínky pro junior šampióna ČR, však po zralé úvaze naší stanici opustila a při sobotní mezinárodní výstavě v Praze se vrátila zpět do své rodné chovatelské stanice Elve Bohemica ke své chovatelce.

Ale o jednoho míň nás nebude, neboť 4. listopadu 2008 jsme si dovezli nové „psí miminko“, fenečku Českého fouska, tentokrát hnědku ABY z Honsova sadu (vržena 5. září 2008). Snad se oběma „holkám“ bude dařit. ABYnce přejeme, aby se jí u nás líbilo a vyrostla nám ve statného „fousáče“, což zase podle jejího „apetitu“ není až tak úplně vyloučené.