Jdi na obsah Jdi na menu
 


Narodila se štěňátka bassetů vrh D

 

Afrodita a její první vrhTak jsme se konečně dočkali a minulý týden v úterý se naší Afroditce narodila její první štěňátka, vrh D. Od ultrazvuku jsme měli potvrzeno, že by se mělo jednat o nejméně sedm štěňátek. Afroditka se již v pondělí začala připravovat k porodu a večer již nežrala. V úterý se během dne nic neodehrálo, a když jí v úterý začala odcházet plodová voda, na nic jsme nečekali a vyrazili k veterináři. Bohužel porod nešel přirozenou cestou, jelikož kromě 6 zdravých štěňátek bylo v děloze ještě sedmé, které pro svou vodnatelnost vážilo 1300 g, takže jsme se císařskému řezu nevyhnuli.
Tři holky a tři kluci se měli čile k světu a spící Afroditu musela při péči o štěňata zastoupit manželka, která měla týden „štěněčí“ dovolenou. Bohužel ve čtvrtek nám jedna fenečka uhynula. Nevíme, zda ji Afrodita zalehla nebo se zalkla, ale žel se ji již nepodařilo rozdýchat.
Takže máme momentálně 3 pejsky (ještě je nemáme pojmenované, ale k zápisu pošleme jména DASTY, DUNNDIE a DYK) a dvě fenečky DAISY a DIANU, z nichž jednu si manželka určitě nechá. Asi se bude jednat o pěkné cvalíky, protože dnešní váhy byly 870g, 855 g, 755 g, 670 g a 630 g.