Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dva úspěchy a dvě smutné zprávy

 

V sobotu dne 6. 9. 2014 jsme se s Aidou ze Slunné paseky účastnili podzimních zkoušek ohařů v Maršovicích a uspěli jsme nad očekávání dobře, protože s počtem 285 b obsadila Aida druhé místo (více v rubrice pracovní úspěchy). Že jsme měli ohromné štěstí, mi ukázala Aida hned další sobotu 13. 9., když si klidně začala hárat. Ještě že předseda naší KK rozhodl o zrušení druhých podzimek, na které jsem měl v úmyslu jít, a my jsme tak s Ajdou museli na ty první.
Hned na to v pondělí jsme se s Aramiskem vypravili k veterináři, neboť se mi zdálo, že se mu enormně zvětšil šourek. Bohužel potvrdilo se, že se jedná o zhoubný nádor a tak mu jedno varle bylo odstraněno a my půjdeme za 3 měsíce na kontrolu, zda nedošlo k nějakým metastázám. Pro jistotu jsem jej nechal vyřadit z chovu, neboť není záruka, že jedno varle bude spolehlivě fungovat.
V neděli 14. září 2014 jsme se účastnili s bassetkami Afroditou a Chantal speciální výstavy Bassetklubu. Dopadli jsme nad očekávání dobře, obě feny získaly známku „Výborná 2, Res. CAC“ (více v rubrice výstavní úspěchy).

Když se říká, že „Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech“, tak to není tak docela pravda. Občas si sedne i na nebohé zvíře, a pokud je to osmi měsíční štěňátko od vás, tak to obzvláště zamrzí. Ve čtvrtek 18. září nám oznámili majitelé „našeho“ Cvika od Bouňovské studánky, což byl bratr Cindy, že umřel na zauzlování střev a že se s tím nedalo nic dělat. Moc nás to mrzí, jednak proto, že to byl jako štěně manželčin veliký oblíbenec, jednak proto, že se jednalo o velice nadějného pejska, který postavou a maskou připomínal našeho starého Vika.