Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aronka umřela

11. 4. 2011

S velkou dávkou smutku oznamujeme, že jsme přišli o naši Aronku, kterou jsme byli nuceni nechat 28. března t.r. (tedy den po té, co jí byly tři měsíce) uspat, neboť jí začala selhávat játra.

Vše zažalo nevinným přeočkováním štěněcího očkování dne 28. února 2011. Tři dny po druhém očkování (když první bylo provedeno dne 9. února 2011) přestala Aronka normálně žrát a dostala průjem. Když se nám jej ani třetí den nepodařilo dietou zastavit, vyhledali jsme pomoc veterináře. Po injekci se na dva dny dostala stolice do normálu, aby se opět 9. března dostavil průjem a ve stolici se objevila krev. Bohužel po intenzivní léčbě antibiotiky (když 21.3. bylo v její krvi zjištěno 34.000 leukocitů) se žádné výsledky naznačující zlepšení, nedostavovaly. Při očkování 28.2. měla 8,25 kg - v den, kdy veterinární lékař doporučil uspání, neboť začala v důsledku selhávání jater žloutnout vážila pouhých 8 kg.

Veterinární lékaři se nemohou shodnout, zda došlo k naočkování parvovirozy a nebo se jednalo o reakci na neznámou (byť v ČR řádně registrovanou) vakcínu.